Εξοικονόμηση Ενέργειας σε Επαγγελματικούς χώρους

Οι σύγχρονες επιχειρήσεις έχουν κατανοήσει πως για την ανάπτυξη και τη συνεχή εξέλιξη τους, βασικός παράγοντας αποτελεί η μείωση του κόστους λειτουργίας τους. Eώς και το 50% του συνολικού λειτουργικού κόστους μιας επιχείρησης προέρχεται από την Ενέργεια που καταναλώνεται για την Θέρμανση, την Ψύξη, τον Aερισμό των χώρων, καθώς και την παραγωγή Ζεστού Νερού Χρήσης σε συγκεκριμενούς κλάδους, όπως τα τουριστικά καταλύματα (ξενοδοχεία κ.α.)

Με τις κατάλληλες παρεμβάσεις στον ηλεκτρομηχανολογικό εξοπλισμό της υφιστάμενης εγκατάστασης και την προσθήκη νέων τεχνολογιών, οι οποίες έχουν σχεδιαστεί με στόχο την επιπλέον εξοικονόμηση ενέργειας των συστημάτων, θα βελτιωθούν σημαντικά τα οικονομικά αποτελέσματα της κάθε επιχείρησης.

Oι ενεργειακές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν σήμερα οι επιχειρήσεις μπορούν να απλουστευθούν μέσα από τον ενεργειακό έλεγχο των εγκαταστάσεων από εξειδικευμένους μηχανικούς και τεχνικούς στο τομέα της Εξοικονόμησης Ενέργειας. Ο ενεργειακός έλεγχος θα ποσοτικοποίησει την ενέργεια που καταναλώνει κάθε επιμέρους τμήμα και θα δώσει τις κατάλληλες συστάσεις για την αναβάθμιση των μηχανημάτων που επιβαρύνουν την συνολική ενεργειακή απόδοση του συστήματος.

Οι βασικές ενέργειες για Εξοικονόμηση στη Θέρμανση - Ψύξη - Αερισμό - Παραγωγή ΖΝΧ στους επαγγελματικούς χώρους είναι:

  1. Αντικατάσταση παλαιών συστημάτων
    Τα σύγχρονα συστήματα θέρμανσης και ψύξης είναι πολύ πιο αποδοτικά από τα παλαιά, επομένως θα πρέπει να εξεταστεί σοβαρά το ενδεχόμενο αντικατάστασης των συστημάτων ηλικίας άνω των 10 ετών. Οι παλαιές συσκευές όπως θερμοσίφωνες, κλιματιστικά τοίχου, κεντρικά συστήματα κλιματισμού air condition, παλαιοί λέβητες κ.ά. χρησιμοποιούν σημαντικές ποσότητες ενέργειας, οι οποίες αυξάνουν υπερβολικά τους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος ή τις καταναλώσεις πετρελαίου/αερίου. Όλα τα παραπάνω πρέπει να αναβαθμιστούν με συσκευές υψηλής απόδοσης και συγχρονές τεχνολογίες όπως:

    Ηλιοθερμικά Συστήματα • Αντλίες Θερμότητας • Επίτοιχοι Λέβητες Αερίου • Λέβητες Πετρελαίου

  2. Αντικατάσταση παλαιών θερμοστατών
    H ραγδαία εξέλιξη της τεχνολογίας και η ανάγκη για επιπλέον εξοικονόμηση έχει οδηγήσει στην δημιουργία σύγχρονων θερμοστατών, με αυξημένες δυνατότητες επικοινωνίας και απομακρυσμένου ελέγχου. Ο θερμοστάτης αντιλαμβάνεται κάθε στιγμή όχι μόνο ποια είναι η θερμοκρασία του χώρου ( όπως ένας συμβατικός ΟΝ/OFF θερμοστάτης), αλλά και πόσο γρήγορα αυτή μεταβάλλεται (ανεβαίνει ή κατεβαίνει), διατηρώντας έτσι τη θερμοκρασία του χώρου, σταθερή στις επιθυμητές τιμές.
  3. Ενσωμάτωση συστημάτων απομακρυσμένου ελέγχου και παραμετροποίησης (Smart Home)
    Χάρη στα σύγχρονα συστήματα απομακρυσμένου ελέγχου και παραμετροποίησης, υπάρχει η δυνατότητα για λεπτομερή παρακολούθηση της λειτουργίας όλων των συστημάτων, καθώς για άμεση βελτιστοποίηση τους χωρίς να απαιτείται επιτόπου επίσκεψη, από το εξειδικευμένο προσωπικό.
  4. Εγκατάσταση "έξυπνων" μετρητών ενέργειας
    Οι έξυπνοι μετρητές ενέργειας εμφανίζουν τη χρήση ηλεκτρικής ενέργειας σε πραγματικό χρόνο, έτσι ώστε να καταγράφονται με ακρίβεια οι ενεργειακές καταναλώσεις κάθε επιμέρους τμήματος της εγκατάστασης. Οι ώρες αιχμής μπορούν να αποτελούν μέχρι και 30% των μηνιαίων λογαριασμών.
  5. Εγκατάσταση συστήματος αερισμού/εξαερισμού με ανάκτηση θερμότητας
    Ο Αερισμός με Ανάκτηση Θερμότητας είναι ένα φτηνό και εύκολο σύστημα αερισμού με κλειστά παράθυρα. Η μονάδα μηχανικού αερισμού καταφέρνει να διώχνει τον αέρα από τα δωμάτια, αφού πρώτα “πάρει” την θερμότητα του, ώστε να προθερμαίνει ή προψύχει τον εισερχόμενο αέρα. Διατηρήστε βέλτιστο εσωτερικό κλίμα στην επιχείρηση σας, ενώ γλιτώνετε έως και το ένα τέταρτο του κόστους της θέρμανσης και ψύξης.
  6. Τακτικός καθαρισμός και προγραμματισμένη συντήρηση
    Η ετήσια συντήρηση των ηλεκτρομηχανολογικών συστημάτων σύμφωνα με τις προδιαγραφές του κατασκευαστή βοηθούν όχι μόνο στην αύξηση της διάρκειας ζωής των μηχανημάτων, αλλά και την αποτροπή απρόβλεπτων δαπανηρών μηχανικών βλαβών. Σε συνδυασμό με τον τακτικό καθαρισμό των συστημάτων βελτιστοποιείται η ποιότητα, η υγιεινή και η απόδοση τους, γεγονός που μπορεί να μεταφραστεί σε επιπλέον εξοικονόμηση ενέργειας.


Η Multi Home Hellas ασχολείται πάνω από 27 χρόνια με τεχνολογίες αιχμής σε θέρμανση, κλιματισμό και εξοικονόμηση ενέργειας παρέχοντας υψηλές επιδόσεις και αποδοτικά συστήματα θερμικής άνεσης και παραγωγής ΖΝΧ. Χάρη στην υψηλή τεχνογνωσία του προσωπικού της προσφέρει επαγγελματικές υπηρεσίες για της μείωση της ενεργειακής κατανάλωσης και την εξοικονόμηση χρημάτων στις επιχειρήσεις.


Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις λύσεις Εξοικονόμησης Ενέργειας στο χώρο σας, καλέστε στο 2310 656364/ 6936592622

Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο January February March April May June July August September October November December
  • Register

New Account Register

Already have an account?
Log in instead Ή Reset password